OOOC

Het Onthaal-, Oriëntatie-, en Observatiecentrum zoekt met jongeren en hun ouders naar wegen om in problematische situaties perspectieven op verbetering te bieden.

Waartoe dient het O.O.O.C. Cidar?

De essentie van het werk van het O.O.O.C. bestaat erin een overgang mogelijk te maken van moeilijke situaties naar leefbare situaties voor de jongeren en hun omgeving (gezinsleden en anderen).

Wie kan een beroep doen op het O.O.O.C. Cidar?

Het OOOC is niet rechtstreeks toegankelijk. Jongeren worden aangemeld via de Intersectorale Toegangspoort. Het Ondersteuningscentrum Jeugdhulp en de sociale dienst bij de Jeugdrechtbank melden jongeren aan bij de intersectorale toegangspoort. Hulpverleners uit de eerste lijn (CAW-JAC - CLB) kunnen aanmelden via een A -document bij de intersectorale toegangspoort

Wie wordt er geholpen, en waarvoor ?

Het O.O.O.C. Cidar begeleidt jongens en meisjes van 0 tot 18 jaar, en hun gezinnen. Vanaf 12 jaar kunnen jongeren ook in het centrum verblijven tijdens de begeleiding. De jongeren en hun gezinnen worden begeleid om tal van redenen : relationele problemen tussen ouders en kinderen thuis, gedragsproblemen, problemen op school, druggebruik, problemen met politie en justitie.


Ligging en bereikbaarheid van het centrum.

Het administratief centrum is gelegen in de M. Christinastraat 8 te 3070 Kortenberg. Dit is een zijstraat van de Leuvensesteenweg in het centrum van Kortenberg. Vlakbij is er een bushalte op de lijn Brussel – Leuven (lijn 358). Om de twintig minuten is er een bus. Het administratief centrum ligt op 10 minuten loopafstand van het treinstation van Kortenberg.

Telefonisch kan men op dit adres terecht tijdens de kantooruren.
Telefoon: 02/759 96 79
Fax: 02/759 47 75
E-mail: bert.dehaerne@cidar.be

De leefgroep van het O.O.O.C. is gevestigd in de Keizerdelle 30 te 3071 Erps-Kwerps. Dit huis ligt aan de rand van de dorpskern van Erps, en op de grens van een landbouwzone.

Het huis ligt op 20 minuten stappen van de Leuvensesteenweg en op 15 minuten van het treinstation van Kortenberg. Er is een bushalte van De Lijn vlakbij.

Er is 24 op 24 uur telefoonpermanentie.


Telefoon: 02/757 61 70

Contact

Marie Christinastraat 8
3070 Kortenberg

Telefoon: 02/759.96.79
Fax: 02/759.47.75
E-mail: administratie@cidar.be